Bekæmpelse af skægkræ i Århus og resten af landet

Skægkræ

Hvad er skægkræ?

Det lille insekt skægkræ (Ctenolepisma longicaudata) er en slægtning til den velkendte sølvfisk, vi ofte ser pile rundt i badeværelset og andre fugtige steder i boligen. Men skægkræ er anderledes – og de kan gøre større skade.

Hvordan ser skægkræ ud?

Det nyligt immigrerede insekt kan blive op til to centimeter langt. Derudover har det lange antenner og tilhørende haletråde, der er lige så lange som kroppen. Det lille insekt opholder sig i store horder, elsker varme boliger og har en levetid på omkring syv år – og i løbet af dens lange liv kan den lægge omkring 150 æg.

Skægkræene er en ubehagelig, uvelkommen gæst

Det er betydelig mere ubehageligt at få skægkræ på besøg i hjemmet end sølvfisk. Skægkræene formerer sig nemlig i hobetal, når de først er rykket ind – og de kan være meget svære at få bugt med.

– Genen fra skægkræ er ret betydelig. De gør ikke nogen større skade, men i modsætning til sølvfisk spreder de sig rundt i huset, sætter sig bag reoler og skabe og går i vores madvarer. Og mens problemer med sølvfisk som regel kan klares med en rengøring, er skægkræ svære at behandle.

Hvor opholder skægkræ sig?

Skægkræ er glade for at opholde sig på varme, tørre og mørke steder som for eksempel under lister, i væggen, i små rum og i skabe. De har ingen fjender inden for hjemmets fire vægge, og husenes isolering hjælper dem med at gemme sig.

– Skægkræ er nøjsomme og dygtige til at skjule sig. Udviklingsmæssigt har de en lang række stadier, og de kan være ganske små. Derfor kan de komme ind de mest fantastiske steder, og det kan være svært at vide, hvor de er.

Vi kan hjælpe med bekæmpelse af skægkræ

Vi tilbyder bekæmpelse af skægkræ i hele landet. Vi har især mange kunder omkring Århus, Silkeborg, Horsens, Vejle samt på Fyn.  Kontakt os i dag for at høre nærmere.