Hvad er skægkræ?

Skægkræ er et lille insekt, der i sit udseende minder om den velkendte sølvfisk, skægkræet er dog anderledes, og kan gøre større skade.

Skægkræene er en ubehagelig og en uvelkommen gæst. Det kan blive op til to centimeter langt, det har lange antenner og tilhørende haletråde, der er lige så lange som kroppen. Det lille insekt opholder sig i store horder, elsker varme boliger og har en levetid på omkring syv år. Det er betydelig mere ubehageligt at få skægkræ på besøg i hjemmet end sølvfisk. Skægkræene formerer sig i hobetal, og når de først er rykket ind. I modsætning til sølvfisk spreder de sig rundt i huset, og sætter sig bag reoler, skabe og i vores madvarer og kan i løbet af deres levetid lægge op til 150 æg. Skægkræ er derudover også svært at behandle, hvorimod sølvfisk kan klares med en omgang rengøring.

 

Hvor opholder skægkræ sig?

Skægkræ er glade for at opholde sig på varme, tørre og mørke steder. De kan ofte findes under lister, i væggen, i små rum og i skabe. De har ingen fjender inden for hjemmets fire vægge, og husenes isolering hjælper dem med at gemme sig. Skægkræ er nøjsomme og dygtige til at skjule sig. Udviklingsmæssigt har de en lang række stadier, og de kan være ganske små. Derfor kan de komme ind de mest fantastiske steder, og det kan være svært at vide, hvor de er.

 

Forskel fra sølvfisk til skægkræ.

Sølvfisken oftest er at finde i hjemmets mere fugtige rum, kan skægkræ findes i rum der er mere tørre, som stue, værelse og køkken. Sølvfisken bevæger sig sjældent ud fra badeværelset, de formerer sig ikke i samme fart som sølvkræet. Sølvfisk bliver ved stuetemperatur typisk kønsmodne inden for 1 år. Til gengæld lægger en hun sjældent mere end 20 æg i sin levetid.

 

Har du brug for skægkræ bekæmpelse i dit hjem eller bygning, kontakt os blot på 30913700

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!