Skægkræ

Vi kan hjælpe med bekæmpelse?

Det skægget sølvkræ er et lille insekt, der i sit udseende minder om den velkendte sølvfisk, skægkræet er dog anderledes, og kan gøre større skade.

Skægkræene er en ubehagelig og en uvelkommen gæst

Skægkræ kan blive op til to centimeter lange, de har lange antenner og tilhørende haletråde, der er lige så lange som kroppen.

Det lille insekt opholder sig i store horder, de elsker varme boliger og har en levetid på omkring syv år.

Det er betydelig mere ubehageligt at få skægkræ på besøg i hjemmet end sølvfisk.

Skægkræene formerer sig i hobetal, når først de først er rykket ind i huset.

I modsætning til sølvfisk, spreder de sig rundt i huset, og sætter sig bag reoler, skabe og i vores madvarer.

En hun skægkræ kan i løbet af hendes levetid lægge op til 150 æg.

Skægkræ er derudover også svært at bekæmpe, hvorimod sølvfisk kan klares med en omgang rengøring.

Hvor opholder eller gemmer de sig?

Skægkræ er glade for at opholde sig på varme, tørre og mørke steder. De kan ofte findes under lister, i væggen, i små rum og i skabe.

De har ingen fjender inden for hjemmets fire vægge, og husenes isolering hjælper dem med at gemme sig.

Skægkræ er nøjsomme og dygtige til at skjule sig. Udviklingsmæssigt har de en lang række stadier, og de kan være ganske små. Derfor kan de komme ind de mest fantastiske steder, og det kan være svært at vide, hvor de er.

Skægkræ vs. sølvfisk

Sølvfisken findes i hjemmets mest fugtige rum, men skægkræet findes i de rum, der er mere tørre, som stuer, værelserne og køkken.

Sølvfisken bevæger sig sjældent ud fra badeværelset, de formerer sig ikke i samme fart som sølvkræet. De bliver ved stuetemperatur typisk kønsmodne inden for 1 år. Til gengæld lægger en hun sjældent mere end 20 æg i sin levetid.

Fælder og bekæmpelse af det skægget sølvkræ?

Hvis man har fået det skægget sølvkræ indenfor huset fire vægge, så anbefaler vi at der kontaktes til en skadedyrsbekæmper, da skægkræ er meget svært at bekæmpe.

Tros at skægkræet er det “nye” skadedyr vi har i Danmark, så har vi lært en del af nordmændene allerede. Og der er faktisk mange muligheder.

Mulighederne der findes til bekæmpelse kan være som æde gift, limfælder, varmebehandling, etc., men vi kan desværre ikke ud fra et opkald fortælle hvad den bedste bekæmpelse er for jer.

Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af skægkræ

Ring til os på

70 32 37 00